Tijd voor reflectie: even stilstaan

Ben jij toe aan een reflectiemoment en wil je weten wat jij het belangrijkste vindt in het leven? Bekijk en beluister hieronder de meditatie.

De meditatie gaat over verbinden met wat je het belangrijkst vindt in het leven en een helder standpunt innemen over hoe je in het leven wilt staan. Neem even een moment om stil te staan bij jezelf en te veranderen hoe je je voelt. Wat moet je loslaten? Wat houdt je tegen? Jezelf bevrijden van wat je tegenhoudt om boven jezelf uit te stijgen. 

 

Reflectie meditatie

Ga gemakkelijk zitten. Sluit je ogen en concentreer je op je innerlijk. Wieg gerust zachtjes van links naar rechts en van voren naar achteren om een fijne, neutrale balans te vinden. Adem diep in en strek je armen uit boven je hoofd. Duw je handpalmen tegen elkaar en breng je duimen naar je hartslag. Rust hier een moment. Adem in door je neus. Adem uit door je neus. Herhaal twee keer en rust opnieuw. Neem even de tijd en stel jezelf in je hoofd de volgende vragen. Je hoeft geen antwoord te hebben. Stel jezelf de vragen en geef ze de ruimte om in je te settelen. Pauzeer tussen elke vraag. Wie ben ik? Wat wil ik? Waar ben ik dankbaar voor? Als je er klaar voor bent, open je je ogen en leg je je handen ontspannen op je dijen. 

Foto credits: Jörn Reiter