Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Pieters in Oranje, Robben tegen Wales

maandag 9 november 2015

Pieters in Oranje, Robben tegen Wales

Jairo Riedewald mist de komende oefenduels van het Nederlands elftal tegen Wales en Duitsland. De verdediger van Ajax heeft te veel last van een knieblessure om komende week in actie te komen. Bondscoach Danny Blind heeft Erik Pieters als vervanger opgeroepen.

Riedewald speelde zondag nog de hele wedstrijd van Ajax tegen Feyenoord. Riechedly Bazoer moest zich in de rust van de klassieker laten vervangen met een knieblessure. De middenvelder van Ajax meldde zich maandag ook bij Oranje. 'Zijn blessure kan niet verergeren', vertelde Blind. 'We kijken dinsdag op de training even hoe het gaat.'

Nederland voetbalt vrijdag in Cardiff tegen Wales. Het uitduel met Duitsland staat voor volgende week dinsdag in Hannover uitgeschreven.

Arjen Robben is weer opgenomen in de selectie van Blind, maar de vleugelflitser van Bayern München komt alleen in actie tegen Wales. 'Na de wedstrijd tegen Wales gaat hij naar huis en kan hij zich een week voorbereiden op het volgende duel met Bayern München', aldus de bondscoach.

Robben is pas net hersteld van een liesblessure. 'Het gaat erom dat ik nu voor een lange periode fit blijf', zei hij bij aankomst in het trainingskamp van Oranje. 'Maar ik vind het heel fijn om hier te zijn. Er zal de komende week ook gesproken moeten worden. Hoe het weer beter moet met Oranje en zo.'