Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Welshmen beroofd van Six Nations-Crown

maandag 14 maart 2016

Welshmen beroofd van Six Nations-Crown

Engeland heeft bij de winst van The Six Nations over geluk niet te klagen gehad. De Engelsen wonnen zaterdag met 25-21 van Wales, maar bezweken bijna onder de ultieme comeback van de Welshmen. In de allerlaatste seconden hadden de bezoekers aan een try voldoende voor winst, maar een dubieuze arbitrale beslissing redde Engeland op Twickenham.

ULTIEME AANVAL ONTERECHT GESTOPT
De bal was in handen van George North toen hij de Engelse centre Manu Tuilagi hem tackelde. Daarbij was de Welshman volgens de lijnrechter buiten het veld geraakt voor hij de bal kon afspelen. Scheidsrechter Craig Joubert volgde het advies van zijn linesman en gaf de bal in-touch. Daarmee kwamen de Engelsen in balbezit. Uit bestudering van de beelden blijkt dat North wél net op tijd passte.

De cruciale fase bij Wales-Engeland

Omdat de 80 minuten al waren verstreken, hoefde Engeland de bal vervolgens alleen nog maar buiten de lijnen te rossen voor de winst. Daarmee is niet gezegd dat Wales anders had gewonnen, maar de aanval had in ieder geval door kunnen gaan. Tegen de in ondertal spelende Engelsen was de try-lijn bovendien wél erg dichtbij gekomen.

SIX NATIONS-CROWN DOOR NEUS WELSHMEN GEBOORD
Doordat Frankrijk een dag later van Schotland verloor, mag Engeland zich met nog een duel te gaan al kampioen noemen. Als Wales had gewonnen, hadden zij zo goed als zeker de titel gegrepen. Volgende week wacht alleen nog zwakke broeder Italië.