Neymar naar Barça, Man City wil Iniesta

Neymar naar Barça, Man City wil Iniesta

Donderdag 16 december 2010, 11:00

Manchester City wil een poging wagen Andrés Iniesta te kopen van Barcelona. De rijke Engelse club is bereid 100 miljoen euro uit te trekken om de vaardige aanvallende middenvelder over te nemen.

'Hij heeft een onvoorstelbaar jaar achter de rug en is een echt product van de Barcelona-opleiding. Maar dat betekent nog niet dat het juiste bod niet wordt overwogen of misschien zelfs wel wordt geaccepteerd', tekende Yahoo Sports op uit de mond van een niet nader genoemde bron binnen Man City.

Barcelona heeft volgens het Madrileense AS de strijd om Neymar gewonnen. De Catalanen zijn een van de vele clubs die het Braziliaanse wonderkind van Santos begeren en een aanbod hebben gedaan. De 18-jarige aanvaller heeft zijn zinnen gezet op Barça en luistert niet meer naar andere verhalen. Barcelona heeft bovendien het recht het eerst met Ganso te praten. De jonge spelmaker van Santos is herstellende van een knieblessure en geldt eveneens als een enorme belofte.

Roberto de Assis sluit niet uit dat zijn cliënt en broer Ronaldinho in januari bij AC Milan vertrekt. ‘In voetbal kan iets van het ene op het andere moment veranderen', stelt de zaakwaarnemer in O Globo. ‘Als hij terugkeert naar Brazilië, kan hij een paar nog ontbrekende titels winnen. Dat vindt hij een uitdaging.' Palmeiras heeft aangegeven de ex-speler van Barcelona graag te willen inlijven.

SC Freiburg kan een langer verblijf van haar sterspeler Papiss Cissé wel vergeten. De belangstelling van clubs als Fulham en VfB Stuttgart maakte de promovendus niet bang, maar nu Arsenal zich heeft gemeld, lijkt de Senegalese aanvaller niet langer te houden. The Gunners hebben volgens Kicker 12 miljoen euro over voor de nieuwe Didier Drogba, die dit seizoen al dertien keer scoorde in de Bundesliga.

Joaquín zal in januari mogelijk de transfer van zijn leven maken. Levante-EMV meldt dat Manchester United de vleugelaanvaller van Valencia in de winter naar Engeland wil halen. Na het vertrek van David Silva en David Villa is de Andalusiër tot een van de smaakmakers van Los Che uitgegroeid. Valencia is niet blij met de belangstelling van Sir Alex Ferguson en hoopt dat de vraagprijs van 25 miljoen euro voldoende zal afschrikken.