The Story of Totilas 24 juli op Ziggo Sport

maandag 18 juli 2016

The Story of Totilas 24 juli op Ziggo Sport

Op Ziggo Sport zie je zondag 24 juli om 21:00 uur de documentaire The Story of Totilas, de opkomst en ondergang van een miljoenenhengst. Documentairemaker Annette van Trigt maakte een reconstructie van Totilas' opkomst en ondergang met alle hoofdrolspelers in beeld.

Hun gevecht, hun veelzeggender zwijgen en hun verdriet oftewel: hoe een wonderpaard door hebzucht, mismanagement, intriges en blessures uiteindelijk ten onderging.

DE GOUDEN JAREN MET GAL
Het meest besproken paard ter wereld kwam, zag en overwon met Edward Gal. Het duo veroverde vele harten met als hoogtepunt 3 titels op de WK in Kentucky in 2010. Het was het laatste wapenfeit van Gal-Totilas. Meteen daarna werd de dressuurhengst voor een bedrag tussen 10 en 15 miljoen euro verkocht naar Duitsland en waren 2 bijna zekere gouden Olympische medailles voor Nederland in rook opgegaan.

RAMPSPOED VOOR KERSVERS MILJOENENPAARD
Maar nieuwe eigenaar Paul Schockemöhle schoot zichzelf in de voet. Hij gaf Totilas een nieuwe ruiter: Matthias Alexander Rath. Het bleek bepaald geen gelukkige combinatie. Ook toptrainer Sjef Janssen kon niet voor de felbegeerde Olympische medailles zorgen. In 2015 verliet Totilas kreupel de wedstrijdarena in Aken om nooit meer terug te keren in de sport. Tot groot verdriet van zijn miljoenen fans.