Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Handbaldames trekken aan langste eind

woensdag 20 juli 2016

De Nederlandse handbaldames hebben zich in hun tweede duel op het vierlandentoernooi prima herpakt. In een wedstrijd die van begin tot eind enorm spannend was, waren ze uiteindelijk met 25-23 net iets te sterk voor Rusland. Dinsdag werd er begonnen met een nipte nederlaag (26-25) tegen Zweden. Het toernooi in Eindhoven is de laatste voorbereiding voor de Olympische Spelen in Rio.

Het hele duel was het verschil tussen beide landen nooit groter dan 3 punten. Rusland schoot uit de startblokken, maar Nederland had die kleine achterstand snel weer ongedaan gemaakt. Daarna bleef het gelijk op gaan. Angela Malestein blonk in de eerste helft uit met onder meer twee schitterende draaiballen. Mede daardoor zocht Oranje met een voorsprong van 12-11 de kleedkamer op.

Na rust kwam eerste keepster Tess Wester in de ploeg. Ze kon niet voorkomen dat de Russische vrouwen opnieuw sterker begonnen en weer aan de leiding kwamen. Met een paar knappe reddingen hield ze de Nederlandse dames daarna wél op de been. Toen Wester zelf ook nog begon te scoren, viel het kwartje voor Oranje toch de goede kant op. Donderdag wacht het laatste duel tegen Montenegro.