Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Peptalk: Hoog en Van As zwaaien uit

maandag 26 september 2016

Peptalk: Hoog en Van As zwaaien uit

In navolging van Naomi van As stopt ook Ellen Hoog als international van Oranje. De twee hockeydames waren te gast in Peptalk om te praten over hun periode bij het Nederlands elftal en over hun vriendschap, die bijna geen grenzen kent. Ook Danny Makkelie, Rico Verhoeven en Pierre van Hooijdonk zaten aan de tafel bij Jack van Gelder en Frank Evenblij.

'Sinds we in het Nederlands elftal spelen, hebben we altijd de kamer gedeeld', vertelt Hoog, die binnenkort gaat trouwen en samen met Van As onlangs al naar een trouwjurk heeft gekeken.

MAKKELIE OVER ERVARINGEN MET VIDEOSCHEIDSRECHTER
Scheidsrechter Danny Makkelie werkte bij de bekerwedstrijd Ajax-Willem II voor het eerst met een videoscheidsrechter. In Peptalk vertelde hij over zijn ervaringen daarmee en legde hij uit hoe de videoarbitrage precies werkt. 'Op het moment dat de scheidsrechter om de hulp van de videoscheidsrechter vraagt, is de beslissing van de videoscheidsrechter leidend', zegt Makkelie.

VERSTOPTE BOODSCHAP VOOR BADR HARI
Op 10 december wordt het kickboxduel tussen Rico Verhoeven en Badr Hari uitgevochten en Verhoeven bikte alvast vooruit. De kampioen Glory is totaal niet bang voor Badr en had in zijn vorige partij een duidelijke boodschap verstopt voor zijn rivaal, zo vertelde hij.

VAN HOOIJDONK GELOOFT IN KANSEN FEYENOORD IN TURKIJE
Feyenoord gaat donderdag op bezoek bij Fenerbahçe voor een duel in de Europa League. Pierre van Hooijdonk heeft bij beide clubs gespeeld en is ervan overtuigd dat de koploper van de Eredivisie een goede kans heeft in Istanbul. 'Ik denk dat Feyenoord daar kan winnen. Ze komen een ploeg tegen die moet aanvallen. En tegen dat soort teams doen ze het vaak goed.'