Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Smullen bij de Autumn Internationals

vrijdag 4 november 2016

Smullen bij de Autumn Internationals

De wind snijdt, het is koud, het regent en vallende bladeren doen treinen ontsporen. Nee, de herfst is niet ieders favoriete seizoen. Voor de rugbyliefhebber is het anders. Die leeft juist op in barre omstandigheden en haalt zijn schouders op: het is weer tijd voor de Autumn Internationals.

Alle grote landen doen mee. Europese grootmachten als Engeland, Wales en Frankrijk worden in dit toernooi uitgedaagd door onder anderen Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland. Ook een team met native Maori uit Nieuw Zeeland is van de partij.

Bijzonder is ook de deelname van The Barbarians, een verzameling spelers uit verschillende landen. Dit jaar doen er bij dit bonte gezelschap geen Nederlanders mee, hoewel de Zuid-Afrikaan Schalk Willem van der Merwe onmiskenbaar wat Nederlands bloed in de aderen heeft. In eerdere jaren was dat wel anders. Tim Visser hielp de Barbarians in 2013 met twee try's voorbij Engeland. 

KANS OP REVANCHE
Voor Engeland is het op papier vriendschappelijke toernooi een uitgelezen kans op revanche op het wereldtoneel. Vorig jaar eindigde het wereldkampioenschap in eigen land in een fikse domper; The Red Roses overleefden de groepsfase niet. De mannen onder leiding van Eddie Jones revancheerden zich voor deze blamage door in maart dit jaar de Six Nations Cup te veroveren. 

GROTE FAVORIET
Als houder van de wereldtitel is Nieuw-Zeeland automatisch de te kloppen ploeg. The All Blacks staan internationaal op grote hoogte: als eerste land ooit prolongeerden ze de wereldtitel. De favorieten spelen hun eerste wedstrijd op 12 november in en tegen Schotland. 


Op 5 november begint het spektakel om 15.20 uur live op Ziggo Sport Extra 1 met Wales - Australië.

ALLE LIVE-UITZENDINGEN OP EEN RIJ

5 november 15.20 uur Ziggo Sport Extra 1 Wales - Australië
12 november 15.20 uur Ziggo Sport Extra 1 Engeland - Zuid-Afrika
19 november 15.20 uur Ziggo Sport Extra 1 Engeland - Fiji
26 november  16.50 uur Ziggo Sport Extra 1 Ierland - Australië