Baas Renault vlak voor herstart foetsie

Baas Renault vlak voor herstart foetsie

Woensdag 11 januari 2017, 10:36

Frédéric Vasseur is met onmiddellijke ingang weg bij het Formule 1-team van Renault. De teambaas is 'in goed onderling overleg' aan de kant gezet. Vasseur was pas een jaar in dienst van het team, waarvan de laatste zes maanden als hoogste baas. Erg succesvol was Renault in 2016 niet bij de terugkeer in de koningsklasse van de autosport.

VERSCHIL IN INZICHT
'Beide partijen hebben de intentie om de goede werkrelatie te behouden en die in de toekomst op een andere manier in te vullen', leest een statement van het team. Vasseur zou volgens autosport.com anders denken over de te volgen koers van de renstal dan het senior management van Renault en daarom is er geen basis voor verdere samenwerking.

Managing director Cyril Abiteboul en Jerome Stoll (directeur sportzaken bij Renault) nemen de rol van Vasseur voorlopig over. Bij de teampresentatie op 21 februari geeft Reanult meer duidelijkheid over de nieuw te volgen richting van de renstal. 

MISLUKTE HERSTART
Vasseur had zijn sporen verdiend als succesvol teambaas van kampioensteam ART in de GP2 en GP3. De terugkeer van Renault in de F1 verliep minder glorieus. In totaal haalde het team met Jolyon Palmer en Kevin Magnussen slechts 8 WK-punten, waarmee het als negende eindigde in de constructeurs-stand. Dit seizoen neemt Nico Hülkenberg de plek van de naar Haas vertrokken Magnussen over.