De Franse en Spaanse kranten na PSG-Barça

De Franse en Spaanse kranten na PSG-Barça

Woensdag 15 februari 2017, 10:45

Het is the day after van de slachting van Paris Saint-Germain tegen Barcelona. PSG won met 4-0 in het heenduel van de achtste finale van de Champions League en daar raken de kranten uiteraard niet over uitgepraat. Waar het in Frankrijk vooral over de geweldige prestatie van de Parijzenaren gaat, zoomen ze in Spanje in op de enorme afgang van de Catalanen.

L'Equipe heeft aan één woord genoeg om de overwinning van PSG te omschrijven: 'wonderbaarlijk'. De Franse sportkrant laat daarbij een foto van een juichende Ángel Di María en Marco Verratti zien. Eerstgenoemde maakte gisteren op zijn verjaardag twee prachtige goals en kreeg een 9 van de krant

Ook Le Parisien is lovend. De krant van de hoofdstedelingen spreekt op de voorpagina van 'magie'. Het wedstrijdverslag doet daar nog een schepje bovenop met de kop 'als in een droom'.

In Spanje komen ze woorden tekort om Barcelona zo hard mogelijk de grond in te trappen. De Catalaanse sportkrant El Mundo Deportivo noemt Barça’s ondergang in Parijs 'een ramp' en AS kopt dat de ploeg van Luis Enrique 'total loss' is na de ruime nederlaag.

Marca heeft vooral lovende woorden over voor Unai Emery, de coach van PSG die vorig jaar nog Sevilla leidde. 'Emery vernietigt Barça', kopt de Madrileense sportkrant.

Wat dat betreft drukt Sport het nog zacht uit door te noemen dat Barcelona niet zichzelf was in Parijs.

BEKIJK HIER NOGMAALS HOE PSG GEHAKT MAAKT VAN BARCELONA: