Wehrlein slaat eerste wintertest over

Wehrlein slaat eerste wintertest over

Vrijdag 17 februari 2017, 11:12

Pascal Wehrlein moet zoals verwacht zijn debuut bij Sauber nog even uitstellen. De Duitser heeft een rugblessure opgelopen en mist daardoor de eerste testdagen van de Formule 1 eind deze maand op het circuit van Barcelona. Wehrlein liep zijn blessure eind januari op door een crash bij de Race of Champions in Miami, een jaarlijks festijn voor topcoureurs uit de motorsportwereld.

Zo crashte Wehrlein in Miami:

'Op medisch advies moet ik de eerste wintertest overslaan', liet de 22-jarige Duitser vrijdag weten op Twitter. 'Ik vind het enorm jammer voor het team, maar we komen sterker terug!'

Marcus Ericsson komt wél voor Sauber in actie in Barcelona. Mogelijk neemt Antonio Giovinazzi naast hem plaats. De Italiaan is reservecoureur bij Ferrari.


De Formule 1 is ook in 2017 weer te zien op Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal! Op 24 maart staan de eerste vrije trainingen voor de Grand prix van Australië op het programma. Houd de komende tijd deze site in de gaten voor de exacte uitzendtijden!

De Formule 1-coureurs rijden van 27 februari t/m 2 maart en van 7 t/m 10 maart hun eerste testrondjes op het circuit van Barcelona. Onze verslaggevers Olav MolJack Plooij en Rick Winkelmanzijn ter plekke om het laatste nieuws te brengen. Volg ons ook op FacebookTwitter en Instagram voor de laatste updates en exclusief beeldmateriaal!