Sparta geeft zichzelf lucht

Sparta geeft zichzelf lucht

Zaterdag 18 maart 2017, 22:41

Sparta Rotterdam heeft afstand genomen van de onderste plaatsen van de eredivisie. Het elftal van trainer Alex Pastoor versloeg voor eigen publiek Heracles Almelo met 3-1. Sparta klom naar de twaalfde positie op de ranglijst. De club heeft nog maar drie punten minder dan Heracles, de huidige nummer tien van de eredivisie.

Met enig geluk kwam Sparta na 29 minuten op voorsprong. Ryan Sanusi mocht zijn eerste competitietreffer vieren doordat Justin Hoogma zijn schot onbedoeld van richting veranderde. Sparta verdiende de voorsprong, want er was maar één ploeg die op zoek ging naar de 1-0.

Heracles startte slap en was aanvankelijk niet vooruit te branden. Toch kreeg Samuel Armenteros een buitenkansje op de gelijkmaker. De strafschop werd gestopt door Roy Kortsmit.Na de misser van Armenteros ging Heracles wel even beter voetballen. Joey Pelupessy en Tim Breukers brachten Kortsmit in het nauw, maar kwamen niet tot scoren. 

Pusic bedankte zijn trainer voor de eerste keer voor het vertrouwen door een vrije trap van Jerson Cabral binnen te knikken. Op aangeven van Brogno besliste Pusic de wedstrijd definitief met zijn tweede treffer van de avond. Een fraai doelpunt van Pelupessy in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd kwam te laat om de wedstrijd nog spannend te maken.