Ajax verspeelt punten bij Excelsior

Ajax verspeelt punten bij Excelsior

Zondag 19 maart 2017, 16:26

Ajax is Feyenoord uit het oog verloren in de titelrace van de eredivisie. De nummer twee van de eredivisie struikelde over Excelsior (1-1) en begint daardoor over twee weken met een achterstand van zes punten aan de klassieker met de soevereine lijstaanvoerder uit Rotterdam.

Matthijs de Ligt staat sinds zijn goede optreden tegen FC Kopenhagen volop in de schijnwerpers. Bosz beloonde de De Ligt met een basisplaats voor het duel met Excelsior. De eerste actie van de jonge verdediger was er één om van te smullen. Mike van Duinen waande zich al de maker van de openingstreffer toen De Ligt de bal voor zijn voeten weg gleed.

Even later waren de rollen omgekeerd en leverde De Ligt de bal zo maar in bij Van Duinen, die doelman André Onana via de toegesnelde Tete kon passeren (0-1). Het antwoord van Ajax liet zes minuten op zich wachten. Kluivert, ook nog 17 jaar jong, maakte zijn eerste competitietreffer op aangeven van de jarige Hakim Ziyech (1-1).

Ajax zette aan, maar doelman Warner Hahn moest zich alleen serieus inspannen toen De Ligt revanche leek te nemen voor zijn misser bij de openingstreffer. De beste kans in de slotfase was zelfs voor Hicham Faik, die verzuimde de thuisploeg de winst te bezorgen.