Schoon Barça evenaart 46 jaar oud record

Schoon Barça evenaart 46 jaar oud record

Maandag 20 maart 2017, 14:00

Juego limpio (schoon spel): eerlijkheid, waardigheid, respect, teamspel en plichtsbesef. Dat zijn volgens de UNESCO essentiële waarden om op een goede manier sport te beoefenen. Barcelona is in ieder geval hard op weg een schoonte-record te breken in de Primera División. De Catalanen kregen dit seizoen in alle 28 speeldagen nog geen enkele keer een rode kaart of een penalty tegen!

Mr Chip becijferde dat het in het seizoen 1970/71 voor het laatst voorkwam dat een club vanaf de eerste tot en met de 28ste speelronde zonder rood én zonder strafschoppen tegen bleef. Sterker nog, het waren er zelfs twee. Barcelona en Real Madrid waren toen de Schoon Spel-kampioenen.

Dit seizoen zijn Valencia, Málaga en Celta de Vigo de grootste rode kaartenverzamelaars. Het trio zag zes spelers voortijdig en noodgedwongen de douche opzoeken. Als het huidige Barça op 2 april uit tegen Granada opnieuw niet uit over de schreef gaat in de eigen zestien én geen rood krijgt, is het alleen recordhouder met 29 speeldagen zonder averij.