Clásico-opwarmer #2: Zidane - Luis Enrique

Clásico-opwarmer #2: Zidane - Luis Enrique

Dinsdag 18 april 2017, 15:30

Over vijf dagen staat El Clásico tussen Real Madrid en Barcelona op het programma. Barça moet winnen in Bernabéu om nog in de race te blijven voor de titel. Real Madrid zou zelfs met een gelijkspel kunnen leven. Om je in de stemming te brengen, blikken we dagelijks vooruit met heerlijke video's van bijzondere Clásicos uit het verleden. Vandaag is het Zinedine Zidane vs Luis Enrique.

DRUKTEMAKER TEGENOVER BORRELENDE VULKAAN
De twee coaches aan de zijlijn kennen elkaar goed. Als speler en trainer gingen ze strijd al meermaals aan. Hun karakters verschillen. Zizou oogt als een introverte man van weinig woorden, maar kan als een slapende vulkaan toch zomaar uitbarsten, bleek vooral in zijn loopbaan als speler. Lucho is vrijwel altijd hyperactief, zowel verbaal als fysiek.

In de tijd dat Zidane het shirt van Real Madrid droeg en Luis Enrique dat van Barcelona, kregen ze het in El Clásico aan de stok met elkaar. Als voormalig speler van Real Madrid had Luis Enrique nog wel een appeltje te schillen met Los Merengues. In felle duels met Zidane liep het redelijk uit de hand. Langs de lijn als coaches is het spektakel nog minimaal:

ZIDANE VS LUIS ENRIQUE:


Je ziet Real Madrid-Barcelona zondag live om 20.45 op Ziggo Sport (kanaal 14) en Ziggo Sport Select of via Ziggo Sport Totaal Go. In Madrid zorgen Sierd de Vos en Wim Kieft voor het commentaar. Deze keer is er voor en na de kraker een uitzending van Rondo. Jack van Gelder en z'n gasten blikken vooruit en beschouwen na.