Simeone prijst vechtlust Leicester

Simeone prijst vechtlust Leicester

Woensdag 19 april 2017, 02:33

Atlético Madrid-coach Diego Simeone was als vanzelfsprekend in de wolken over het bereiken van de halve finales van de Champions League. Toch was de Argentijnse trainer lovend over Leicester City na het gelijke spel, 1-1, dat genoeg was voor de Spanjaarden na de 1-0 thuiszege van vorige week. 'Ik voel zoveel emoties maar hoop en trots overheersen na zo'n heerlijke wedstrijd tegen een tegenstander die nooit de handdoek in de ring gooide', zei Simeone na afloop.

In het sfeervolle King Power Stadium leek de volksclub uit Madrid op een makkelijke avond af te steven. Saúl Ñíguez opende in de 26e minuut de score voor Atlético. Jamie Vardy gaf met zijn gelijkmaker in de 61e minuut Leicester nog wel hoop. Maar hoewel de Engelsen via onder anderen Vardy nog wel kansen kregen en Atlético naar achteren dwongen, bleven nog meer treffers uit.

'Dit zijn de wedstrijden waar mensen voor naar het stadion komen', vertelde een opgewonden Simeone. 'Een avondje puur voetbal met passie en strijd tegen een team dat vocht tot het bittere einde. Je vergeet zelfs even dat we nu in de halve finale staan. Wat een wedstrijd.'