Hamilton is gestopt met drinken

Hamilton is gestopt met drinken

Dinsdag 16 mei 2017, 16:17

In de jacht op tienden van een seconde hebben Lewis Hamilton en Mercedes dit seizoen wel een heel drastische maatregel genomen. Om gewicht te besparen neemt de drievoudig wereldkampioen geen drinkfles meer mee in de W08. Hamilton had het zondag in de Grand Prix van Spanje hoorbaar zwaar in zijn duel met Sebastian Vettel en verklapte daarom zelf een deel van de reden.

'ALLES GEBRUIKEN WAT JE KUNT GEBRUIKEN'
'Vandaag was het van begin tot einde volle bak. Je gebruikt alles wat je kunt gebruiken. Het was in die eerste stint bijvoorbeeld moordend om in het spoor van Vettel te blijven. Bovendien heb ik geen drinken meer mee in de auto, dus tijdens de race sta ik droog', zei hij tegen een journalist van autosport.com.  

Hamilton hijgend over de boordradio

ALLES VOOR DE 728 KILO
Dit seizoen mogen wagen en coureur samen maximaal 728 kilogram wegen en de nieuwe Zilverpijl zat zeker in de eerste races dicht op het randje. Met het weglaten van de watertank bespaart de renstal bij de start ongeveer 2 kilogram, maar het roept wel de vraag op of het verantwoord is om een coureur ruim 90 minuten een volle inspanning te laten leveren zonder water. 

WOLFF MAAKT ZICH GEEN ZORGEN
Voor teambaas Toto Wolff is het hijgen van Hamilton in ieder geval geen reden tot ongerustheid. 'Het liet alleen maar zien hoe hard hij aan het pushen was. Hij gaf alles en dat hoorde je ook op de radio.' Toch zal Lewis in het vervolg twee keer nadenken over zijn feestvieren na de race. 'Toen ik mijn engineers in de armen sprong, ging mijn hartslag door het plafond. Daarna was ik wel wat moe', gaf hij toe.