Tevreden Alonso in middenmoot op Brickyard

Tevreden Alonso in middenmoot op Brickyard

Woensdag 17 mei 2017, 09:06

Fernando Alonso heeft naar tevredenheid zijn eerste officiële training voor de Indy 500 afgewerkt. De Spaanse Formule 1-coureur reed 117 ronden opThe Brickyard. Hij zette de 24ste tijd neer met een rondje van gemiddeld 350 kilometer per uur.

'Een positieve en productieve dag', aldus Alonso, die de Grand Prix van Monaco overslaat om mee te kunnen doen aan de beroemde autosportklassieker. 'Ik heb veel rondjes kunnen rijden en veel geleerd. Tegen het einde van de dag heb ik zelfs nog kunnen racen met ook andere coureurs op de baan', aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Snelste coureur in de training was Will Power, die 360 kilometer per uur haalde. Alonso rijdt op 28 mei de Indy 500 voor het team van Michael Andretti. De Engelsman Jenson Button, die vorig seizoen afscheid nam van de Formule 1, vervangt hem bij McLaren in de Grand Prix van Monaco.


Ook van de legendarische Indy 500 hoef je op Ziggo Sport Racing niks te missen. Op zaterdag 20 mei beginnen we al met een live-verslag van de eerste kwalificatie-sessie op de beroemde oval. Op zondag 28 mei zijn we rechtstreeks bij de race op Ziggo Sport Racing. Het commentaar is in handen van Rick Winkelman en Robert Doornbos.