Frankrijk met tien man langs Engeland

Frankrijk met tien man langs Engeland

Dinsdag 13 juni 2017, 22:58

Frankrijk heeft zich in eigen huis hersteld van de nederlaag tegen Zweden. In eigen huis werd Engeland met 3-2 verslagen. De thuisploeg speelde vrijwel de gehele tweede helft met een man minder, maar won toch vrij eenvoudig. De bezoekers hadden op enkele sterke uitvallen na bar weinig in te brengen in Parijs.

De wedstrijd stond vooraf natuurlijk vooral in het teken van solidariteit tussen de naties. De aanslag in Manchester werd vooraf nadrukkelijk herdacht, met een minuut stilte en een vertolking van het inmiddels iconische Don't look back in anger. De nieuwbakken Franse president Emmanuel Macron was aanwezig in Parijs, hij werd vergezeld door de Britse premier Theresa May. 

FRANKRIJK STERK, KANE SCOORT
Uiteindelijk werd er gewoon gevoetbald. Frankrijk toonde zijn kracht in eigen huis. De Haantjes hadden de bal, maar Engeland ging er met de eerste treffer vandoor. Na een fraaie aanval liep aanvoerder Harry Kane goed vrij om de bal bij de tweede paal binnen te lopen.  

De openingsgoal van Harry Kane

De achterstand bracht Didier Dechamps's mannen nauwelijks uit balans. Onder leiding van een ijzersterke N'Golo Kanté naast Paul Pogba namen de Fransen het middenveld stevig in handen. Het leidde ook tot kansen. Olivier Giroud zag een treffer terecht afgekeurd worden vanwege buitenspel. Iets later was het wel raak. Weer was Giroud gevaarlijk, nu met het hoofd. De rebound was een prooi voor Samuel Umtiti: 

Snelle gelijkmaker via Samuel Umtiti

Nog voor rust beloonde Frankrijk zich met een voorsprong. Weer was er een rebound voor nodig. Ditmaal stond Djibril Sidibé aan het kanon:

ANDER BEELD NA RUST
Na de thee keerde het tij vlot. Kort na rust brak Dele Alli door op links. Raphaël Varane raakte hem licht aan. Na beraad met de videoscheidsrechter kon de verdediger van Real Madrid met rood inrukken (video). De bal ging op de stip. Een dergelijk cadeautje is aan Harry Kane doorgaans wel besteed, en ook vanavond faalde hij niet: 

Het tempo lag hoog, zeker voor een wedstrijd zo laat in het seizoen. Grote uitblinker vanavond was Kylian Mbappé. Het supertalent van AS Monaco wordt in verband gebracht met alle grote clubs in Europa. Zelf was hij dichtbij met een schot op de lat. Als aangever was hij van grote waarde. Hij legde de bal breed op Ousmane Dembélé. De spits van Dortmund schoot onberispelijk raak en besliste zo de wedstrijd:

Het slotakkoord van Dembélé