Schippers toch niet gediskwalificeerd

Schippers toch niet gediskwalificeerd

Donderdag 15 juni 2017, 23:15

Dafne Schippers heeft haar 25ste verjaardag met gemengde gevoelens gevierd. Ze maakte bij de Bislett Games in Oslo een valse start op de 200 meter en mocht eigenlijk niet meer lopen, maar de organisatie gaf haar toch toestemming. Ze werd na haar race gediskwalificeerd, maar de diskwalificatie werd later weer ingetrokken.

De wereldkampioene op deze afstand won vervolgens afgetekend in 22,31, iets boven haar beste seizoenstijd van 22,29. Kort na de finish kreeg ze wel een diskwalificatie achter haar naam. Zo werd de Ivoriaanse Murielle Ahouré tot winnares uitgeroepen met een tijd van 22,74.

DISKWALIFICATIE TOCH TERUGGEDRAAID
Een uur na de wedstrijd kwam de Diamond League alsnog met het nieuws dat de tijd van Dafne Schippers gewoon mocht blijven staan. De organisatie draaide de diskwalificatie weer terug:

MARTINA MIST OPNIEUW WK-LIMIET
Churandy Martina heeft nog altijd geen ticket voor de WK atletiek in augustus in Londen op zak. De Nederlandse sprinter miste ook donderdag bij de Bislett Games in Oslo de limiet voor deelname aan de 100 meter. Hij spurtte naar de zesde plaats in 10,19. Dat was wel zijn beste tijd van dit seizoen, maar nog altijd iets boven de WK-limiet van 10,12.

De 31-jarige atleet van Curaçao vertelde zondag bij de FBK Games in Hengelo dat hij kampt met een pijnlijke lies en achillespees. Die hinderen de sprinter vooral op de eerste meters.