Bikkelend kwartet: kanonskogel en comeback

Bikkelend kwartet: kanonskogel en comeback

Vrijdag 16 juni 2017, 14:20

Waar menig profvoetballer al een tijdje heerlijk vakantie viert op Ibiza of andere exotische locaties, bikkelen de spelers van Huesca, Getafe, Tenerife en Cádiz nog volop om promotie naar de Primera División af te dwingen. Er ligt voor de vier overgebleven clubs uit de La Liga 123 nog één ticket klaar voor de hoogste Spaanse divisie.

De eerste duels in de halve finales zijn inmiddels gespeeld. Donderdagavond won Cádiz in het eigen Ramón de Carranza met 1-0 van Tenerife. En met die score was de thuisploeg nog niet eens heel tevreden. In de eerste helft keurde de scheidsrechter een geldig lijkende goal van Aridane af. Uiteindelijk kroonde Ager Aketxe zich tot de spectaculaire matchwinner:

► CHECK DE KANONSKOGEL VAN AKETXE

Woensdag stonden Huesca en Getafe tegenover elkaar. De gasten namen een 2-0 voorsprong en leken op weg naar een geweldige uitgangspositie in de return voor eigen publiek. Twee invallers redden Huesca. Een minuut nadat hij was ingevallen, sloeg Vinicius toe en ook Juanjo maakte zich populair door in de negentigste minuut de 2-2 te maken:   

► DE HIGHLIGHTS VAN HUESCA - GETAFE

De beslissing bij Getafe-Huesca valt zaterdag. In de buitenwijk van Madrid begint het beslissende duel om 21.00. Een dag later op hetzelfde tijdstip wordt het extase of tranen bij Tenerife-Cádiz. De winnaars plaatsen zich voor de finale. Die staan gepland op woensdag 21 en zaterdag 24 juni om 21.00. Beide finale-wedstrijden zie je live op de Ziggo Sport-kanalen!