Ultra jonge vrouwenfinale in Rosmalen

Zaterdag 17 juni 2017, 15:29

De finale van het grastoernooi in Rosmalen gaat zondag tussen twee tennissters die nog nooit de hoofdprijs wonnen in een evenement van de WTA-tour. De Russin Natalia Vichljantseva staat tegenover de Estse Anett Kontaveit.

Vichljantseva bereikte als eerste speelster de eindstrijd van het Ricoh Open. De 20-jarige nummer 74 van de wereld versloeg de als vijfde geplaatste Ana Konjuh uit Kroatië met 6-3, 7-5. Vichljantseva was vrijdag nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Nederlandse Arantxa Rus.

De Russin profiteerde vooral van de vele fouten die Konjuh maakte. De Kroatische nummer 33 van de wereld leefde in de tweede set even op en leek de partij nog te kantelen, maar Vichljantseva brak op een cruciaal moment de servicegame van Konjuh.

Kontaveit rekende in de andere halve finale af met de Oekraïense Lesia Tsoerenko. Ze won met 6-3, 6-7 (0), 6-2. De 21-jarige nummer 49 van de wereld moest er hard voor werken tegen Tsoerenko, die als zevende was geplaatst in Rosmalen. De partij duurde twee uur.

CHECK DE HIGHLIGHTS VAN KONTAVEIT- TSOERENKO:


Je ziet de fiinales bij de vrouwen en mannen op het Ricoh Open zondag live op Ziggo Sport  (kanaal 14) en Ziggo Sport Select. Vanaf 12.00 zit je op de eerste rij.