Japanse held, kopstoot coach en missers

Japanse held, kopstoot coach en missers

Maandag 19 juni 2017, 11:34

Tenerife kan zich na zes jaar weer op het hoogste niveau spelen in Spanje. De eilandbewoners plaatsten zich voor de finale van de play-offs door na verlenging met 1-0 te winnen van Cádiz. De heenwedstrijd bij Cádiz won de thuisploeg met 1-0, maar omdat Tenerife in het reguliere seizoen hoger eindigde, mogen Los Blanquiazules naar de finale-ronde. Getafe is de tegenstander.

JAPANSE HELD
Gaku Shibasaki is zijn huursom alsnog dubbel en dwars waard gebleken. De Japanse middenvelder van Kashima Antlers kwam in maart voor het eerste in actie voor Tenerife. Met één goal in twaalf wedstrijden, was hij geen goalgetter. Maar met zijn beslissende treffer in de return tegen Cádiz vergeven de Tenerife-fans hem dat gelijk.

EXTREEM LIJDEN IN DE VERLENGING
Cádiz moest na de 1-0 achterstand na 90 minuten scoren om in de race te blijven voor een Primera División-ticket. Vooral in de slotfase van de tweede helft van de verlenging, waren de gasten heel dicht bij de verlossende 1-1. Toch wilde de bal er niet in en eindigde het avontuur in tranen.

► CHECK DE HIGHLIGHTS VAN TENERIFE-CÁDIZ

GETAFE REKENT AF MET HUESCA 
Getafe ruikt de rentree in de Primera División al. De Madrilenen kunnen na één jaar afwezigheid alweer terugkeren. Huesca wist het in de thuiswedstrijd nog op 2-2 te houden, maar verloren in het Coliseum Alfonso Pérez met 3-0.

FRAAIE VARIANT EN TRAINER GEEFT KOPSTOOT
Getafe opende de score met een lepe vrije trap-variant. Met een lobje over de muur verraste de thuisploeg de gasten. Huesca-coach Juan Anquela besloot David López te wisselen en die liet goed blijken het daar niet mee eens te zijn. Anquela antwoordde door een kopstootje uit te delen. 'Voetballers denken altijd dat ze kunnen roepen wat ze willen. En dat is niet zo. Hij beschuldigt mij en ik hem.'

► CHECK DE HIGHLIGHTS VAN GETAFE-HUESCA 


De twee finale-duels om een plek in de Primera División, zie je live op Ziggo Sport. Woensdag begint het bal met Tenerife-Getafe om 21.00 uur op Ziggo Sport (14) en Ziggo Sport Select. De beslissing valt uiteindelijk op zaterdag 24 juni bij Getafe-Tenerife. Daar begint het duel ook om 21.00 uur en mis je niets op op Ziggo Sport (14) en Ziggo Sport Select.