Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Genieten van Star Sixes: Samba-Schotland en tienklapper

donderdag 13 juli 2017

Genieten van Star Sixes: Samba-Schotland en tienklapper

Het was meteen genieten geblazen in The O2 in Londen vanavond. In het Star Sixes-toernooi komen legendes van twaalf top voetballanden tegen elkaar uit. Zij maakten de verwachtingen al op de eerste dag meer dan waar. Een greep uit de vele hoogtepunten van de openingsdag hieronder:

TIKI-TAKAVOETBAL BIJ SCHOTLAND
Wie aan voetbal en Schotland denkt, denkt aan beuken en lange ballen. Hoe anders lieten de Schotse sterren zich zien in de Britse hoofdstad. Tegenstander Mexico had geen schijn van kans tegen het sambavoetbal van de Schotten. Barry Ferguson begon met een fraai wippertje:

De Schotse spelers waren duidelijk goed op elkaar ingespeeld, getuige deze schitterende teamgoal:

EREDIVISIESPITSEN MAKEN FURORE
Een knotsgek duel tussen Portugal en Denemarken eindigde in een tienklapper. Niet in het voordeel van de Portugese grootheden (waaronder Deco, Raúl Meireles, Hélder Postiga, en Nuno Gomes), maar het waren de Denen die met 6-4 aan het langste eind trokken. Hoofdrollen waren er weggelegd voor oud-Eredivisiespelers Mads Junker en Daniel Jensen. Die laatste opende de score met een hard schot in de kruising:

AAN HET EINDE WINNEN DE DUITSERS
Duitsland en Frankrijk maakten er een spannende wedstrijd van, maar zoals het bekende gezegd luidt: aan het einde winnen de Duitsers. En wel met 4-3. Bij Duitsland liet Kevin Kuranyi zien nog altijd een neusje voor de goal te hebben:

SUBTIEL WIPPERTJE
Bij het winnende Nigeria wist Daniel Amokachi zich van zijn beste kant te laten zien:

SMAKELIJK SLOTSTUK MET HET BESTE VAN HET BESTE
De laatste wedstrijd was op papier al niet de minste. De oude sterren van Brazilië en Italië lieten ook bij vlagen zien waarom je het beste voor het laatst moet bewaren. Juninho stuurde twee Italianen het bos in en scoorde fraai:

Vervolgens sloeg Marco Delvecchio toe als een oude vos:


Star Sixes is tot en met zondag iedere dag vanaf 20.25 uur live te zien op Ziggo Sport Voetbal. Zondag begint de finaledag al om 19.55 uur. Het volledige programma check je hier.