Max best of the rest achter Zilverpijlen

Vrijdag 14 juli 2017, 11:35

Mercedes heeft de eerste vrije training van de British Grand Prix gebruikt om een klapje uit te delen. Valtteri Bottas was op gele soft-banden met 1.29,106 het snelste en zag alleen teamgenoot Lewis Hamilton in de buurt komen. Max Verstappen kende een prima ochtend en plaatste zich op minder dan een halve seconde als best of the rest op P3. Hij deed dat wél op een zachtere compound.

BORD VOOR ZIJN KOP BIJ SEB
In de zoektocht naar betere beveiliging voor de coureurs heeft de FIA vanochtend een nieuwe cockpitbescherming getest. Sebastian Vettel had de primeur en kreeg het shield op zijn Ferrari gemonteerd: 

 

FERRARI ZOEKT NOG SNELHEID
Na een paar opwarmronden met het stuk plastic, begon ook Vettel gestript en wel aan het echte werk. Toch was het voor de Ferrari-mannen geen ochtendsessie om heel vrolijk van te worden. Kimi Raikkonen plaatste zich als vijfde en beste, maar deed dat op ruim een seconde van Bottas én op een bandencompound zachter. Vettel zat daar weer 0,4 seconden achter en dat was niet zijn enige probleem: 

MAX VONKEND NAAR DRIE
Verstappen bleef met zijn RB13 een stuk beter in de buurt van De Zilverpijlen. Nadat hij de slaap uit zijn ogen had gewreven, zou hij 25 ronden op de klok zetten. Met 0,498 seconden achterstand hield hij zijn teammaat Daniel Ricciardo bijna vier tienden achter zich voor P3.

Max on fire