Ajax eerst tegen Balotelli en co

Ajax eerst tegen Balotelli en co

Vrijdag 14 juli 2017, 12:45

In de derde voorronde van de Champions League begint Ajax de strijd om uiteindelijk in de groepsfase te komen, tegen Olympique Nice. Bij de loting werden de Amsterdammers gekoppeld aan de nummer 3 van Frankrijk van afgelopen seizoen. Ajax begint in Frankrijk op 25 of 26 juli en speelt de return in De Johan Cruijff Arena op 1 of 2 augustus.

BALOTELLI SYNDROOM
Nice is de club die een jaar geleden Mario Balotelli vastlegde. De Italiaanse bad boy bewees met 15 doelpunten in 23 Ligue 1-duels nog van grote waarde te zijn. Ajax zou dat ook moeten weten. In het seizoen 2013/14 versierde Balotelli in de laatste minuut een strafschop, die hij zelf benutte en waarmee hij Milan een 1-1 gelijkspel bezorgde. Achteraf had Ajax de knock-outfase gehaald als met 1-0 had gewonnen.

BIJ SUCCES VOLGT OOK NOG PLAY-OFF
Mocht Ajax erin slagen Olympique Nice uit te schakelen, dan rest er nog een flinke horde. In de play-offs stromen naast de vijf winnaars in de derde voorronde ook de vijf nummers vier van de sterkste Europese competities in.


Ziggo Sport zendt beide duels van Ajax in de derde voorronde van de Champions League live uit en dat geldt ook voor de play-offs als de ploeg van Marcel Keizer die haalt.