Bottas weer voor Lewis, Max in clinch met Massa

Bottas weer voor Lewis, Max in clinch met Massa

Vrijdag 14 juli 2017, 15:39

De tweede vrije training van de British Grand Prix heeft een zelfde beeld opgeleverd als de eerste. Andermaal waren de Mercedessen sterker dan iedereen en opnieuw pikte Valtteri Bottas de eerste plaats af van de voor eigen publiek rijdende Lewis Hamilton. Max Verstappen was ook weer sneller dan zijn teammaat Daniel Ricciardo, maar moest nu wél beide Ferrari's voor zich dulden.

De highlights van de middagtraining 

Verstappen's eerste run op supersofts beviel maar matig. De Nederlander repte over de boordradio over onderstuur. Hij zocht met een zevende tijd de pits weer op, om daar pas na de nodige aanpassingen weer uit tevoorschijn te komen. Met nog 50 minuten op de klok ging hij er met nieuwe supersofts nogmaals voor zitten en leek het er al een stuk meer op:

 

ZILVERPIJL OOK IN LONG RUNS BAAS
Zoals vaker was het tweede deel van de middagsessie gereserveerd voor de long runs en ook daarin waren de Mercedessen gemiddeld het snelst. Verstappen reed ongeveer 0,4 seconde langer over elke ronde dan Hamilton. Ook Vettel was in zijn Ferrari iets sneller dan de Red Bulls. De long run van Kimi Raikkonen ging door eigen toedoen gedeeltelijk de mist in. Hij miste de bocht bij Becketts en gleed achteruit het grind in:

  

MAX VERSUS MASSA
Ook de run van Verstappen verliep niet helemaal vlekkeloos, maar dat had met een niet goed oplettende Braziliaan te maken. Felipe Massa negeerde blauwe vlaggen met Max in zijn achtervleugel en reed de Nederlander bij het opkomen van het laatste rechte stuk bijna van het asfalt. De stewards bekijken momenteel of dat incident nog een staartje krijgt:  

 

Ook Ricciardo had problemen, maar in zijn geval was het met een Haas