Federer haalt weer een Wimbledonfinale

Federer haalt weer een Wimbledonfinale

Vrijdag 14 juli 2017, 19:46

Roger Federer heeft voor de elfde keer in zijn carrière de finale van Wimbledon bereikt. In de halve finale won de Zwitserse koning van het gras van Tomas Berdych met 7-6 (4), 7-6 (4), 6-4. Federer verloor nog geen set gedurende het hele toernooi.

Federer begon uitstekend en kwam snel een break voor, maar Berdych knokte terug. Hij zorgde voor een tiebreak, maar daarin was Federer de beste.

In de tweede set konden beide mannen geen break forceren en dus moest er weer een tiebreak aan te pas komen om de set te beslissen. Weer ging Federer met de set aan de haal.

Wie dacht dat het verzet van Berdych toen wel gebroken was, had het mis. De Tsjech kreeg zelfs breakpoints, maar verzilverde ze niet. Op 3-3 pakte Federer wél een keer de opslag van Berdych, en van die achterstand kwam Berdych niet meer terug.

NU TEGEN CILIC
In de finale speelt De Fedexpress tegen Marin Cilic. De Kroaat trad in de voetsporen van Goran Ivanisevic door als eerste Kroaat sinds 2001 de finale te halen. Cilic klopte Querrey in vier sets.