Max mist toptijd op natter Silverstone

Zaterdag 15 juli 2017, 12:33

De derde vrije training van de Grand Prix van Groot-Brittannië is haast letterlijk in het water gevallen voor Max Verstappen. Net toen de Nederlandse Red Bull-troef op supersofts een kwalificatie simulatie wilde beginnen, werd het te nat en moest hij zijn poging staken een snelle tijd neer te zetten. Zo'n beetje iedereen had al een stint op supersofts gedaan en daardoor strandde Max op P8.

MINIMALE VERSCHILLEN
De topcoureurs die wel vanaf het begin kozen voor de rode supersofts, deden heel weinig voor elkaar onder. Lewis Hamilton was de rapste met 1.28.063. Ferrari's Sebastian Vettel gaf 3 honderdsten toe en Valtteri Bottas bleef 7 honderdsten verwijderd van de tijd van zijn Mercedescollega.

NIET ZO SNEL EN GRIDPENALTY
Daniel Ricciardo slaagde er wel in op rood een paar snelle rondjes te rijden. Toch deed hij dat niet echt goed. Het verschil met Max' beste ronde op de langzamere gele banden, was 3 tienden. Ricciardo moet ook nog vijf plaatsen lager starten dan de plek waarop hij kwalificeert omdat hij te vroeg z'n versnellingsbak heeft vervangen. Omdat ook Bottas 5 plekken straf kreeg, gloort er een tweede startrij voor Verstappen. 

MAX STAAKT Z'N POGING OP ROOD EN IS ZELF DE OORZAAK VAN GELE VLAG:

BEMOEDIGENDE RONDJES OP INTERMEDIATES
Een aantal teams maakte van de natte baan gebruik om de bolides te testen met intermediates als banden. Regenkoning Max Verstappen deed dat het beste. De vergelijking met de anderen is lastig, maar Verstappen was ongeveer 1,5 seconde sneller dan Bottas. 

RICCIARDO HEEFT MEER MOEITE OP HET NAT EN WEET DE MUUR NET TE ONTWIJKEN:

DE UITSLAG VAN DE DERDE VRIJE TRAINING: