Hammertime op Silverstone, Max startrij 2

Zaterdag 15 juli 2017, 14:17

Lewis Hamilton heeft met overmacht poleposition gepakt bij de British Grand Prix. De Brit knalde op Silverstone naar 1.26,600. Max Verstappen kon de strijd met Mercedes en Ferrari niet aangaan en moest genoegen nemen met P5. De stilgevallen Red Bull was dit keer van Daniel Ricciardo en dus won Max de teambattle wél simpel. Ook staat hij morgen voor Valtteri Bottas, die nog een gridstraf krijgt.

NATTE START
De kwalificatie ging op een koud, maar vooral nat Silverstone van start. De paar teams die in Q1 hadden gekozen voor slicks, konden de eerste run meteen afbreken, want intermediates waren overduidelijk de juiste keuze. Dat wist Max Verstappen ook: 

RICCIARDO DIT KEER MET KAPOTTE BULL
Het was wel weer even schrikken toen de regie schakelde naar een stilgevallen Red Bull, maar 'gelukkig' was dit keer Daniel Ricciardo de pineut met technische problemen. The Honey Badger voerde op dat moment de sessie aan, maar kon niet meer verder en zag daarna de ene na de andere collega zijn tijd verbeteren, terwijl hij zelf naar de pitstraat wandelde.

Met een snelste tijd van 1.38,912 leek Max als leider van Q1 door te gaan, maar bij het vallen van de vlag kwam nota bene Fernando Alonso nog als snelste onderdoor. De Spanjaard had zijn ultieme run perfect uitgekiend en dook op de opdrogende baan en op supersofte Pirelli's naar P1. Voor wat het waard is, want met een gridstraf van 30 plaatsen staat hij zondag hoe dan ook achteraan.

REGEN WEG EN GLORIE VANDOORNE IN Q2
In Q2 bleef de regen weg en kelderden de tijden. Toen bleek ook dat Mercedes de zaakjes prima voor elkaar heeft. Lewis ging als nummer 1 door met een tijd van 1.27,893. Dat was ruim voor Bottas en beide Ferrari's. Max brak zijn laatste run af en nam daardoor genoegen met een zesde stek. Stoffel Vandoorne beleefde een persoonlijk hoogtepunt door als nummer 10 voor het eerst voor Alonso te kwalificeren.

HAMMERTIME IN Q3
In de top-10 qualifying bleek dat Lewis nog lang niet het puntje van zijn tong had laten zien. Met zijn ultieme run zette hij het complete veld op ruime achterstand. Kimi Raikkonen kwam op 0,547 nog het dichtste bij en de Fin troefde daarmee ook teammaat Sebastian Vettel af. Max kon zich niet in de debatten mengen en eindigde op 1,5 seconden. Morgen staat hij wél op startrij 2 omdat Bottas vijf plaatsen gridstraf krijgt voor een bakwissel.

MAX CYNISCH: 'HOPEN DAT IE HEEL BLIJFT, DAN TOER IK WEL NAAR HUIS'
Ondanks die tweede startrij, was Verstappen na afloop verre van tevreden. 'We zijn gewoon niet snel genoeg voor Mercedes en Ferrari. Nou maar hopen dat de motor morgen heel blijft, dan toer ik hem wel naar huis', klonk het cynisch voor de microfoon van Ziggo Sport: