Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Lewis wint, klappende Ferrari's en Max 4

zondag 16 juli 2017

Lewis Hamilton heeft onbedreigd en voor de vijfde keer de British Grand Prix gewonnen. Daarachter reden beide Ferrari's zichzelf lettelijk aan gort in de slotfase. Eerste verspeelde Kimi Raikkonen zijn tweede plek door loslatend rubber aan zijn linkervoorband en in ronde 50 van 51 knalde de band van Sebastian Vettel helemaal. Max Verstappen schoot de Duitser daardoor nog voorbij voor stek 4.

OOK NOODSTOP VOOR MAX
Daar had wellicht meer ingezeten voor Max, maar ook hij moest achter Kimi aan en uit voorzorg de pit in om ook zijn afgeragde linkervoorband te laten vervangen. Daardoor kon Raikkonen achter Hamilton en Valtteri Bottas mee het podium op. Vettel moest meer plaatsen prijsgeven, finishte als zevende en verloor dure punten in de strijd om het WK. Verstappen haalde voor het eerst in vier races de eindstreep.

De klapband van Vettel

BIJ DE START PAKT MAX VETTEL IN
Al bij de start had de als vierde gestarte Verstappen Vettel te grazen. De WK-leider probeerde dat vlekje nog weg te poetsen, maar daar wenste Max niet aan mee te werken: 

OORLOG TUSSEN KVYAT EN SAINZ
Daniil Kvyat maakt het met de week moeilijker voor zichzelf bij Toro Rosso. De Rus knalde vorige week al Red Bull-man Verstappen uit de GP van Oostenrijk en nu was het de beurt aan zijn teammaat Carlos Sainz. De Spanjaard was al geen lid van de fanclub van Kvyat, maar na deze crash is het ongetwijfeld oorlog in de pitbox: 

De brokstukken van de Toro-clash moesten natuurlijk wél worden opgeruimd en dus kwam er een safety car de baan op. Bij de herstart hield Verstappen zijn derde stek vast, maar al snel had hij Vettel weer in de versnellingsbak. Het liet het racehart van de Limburger eindelijk weer eens kloppen en in een prachtduel hield hij de Duitser achter zich: 

UNDERCUT KOST MAX DE KOP
Helaas voor Max haalde Ferrari Vettel iets eerder naar binnen voor zijn eerste en enige stop. Max ging een ronde later, maar toen was het kwaad al geschied. Vlak achter Vettel kwam hij de baan weer op en een paar ronden later kon ook Bottas profiteren. De Fin was op hardere banden gestart, kon daardoor veel langer doorrijden en deed dat in zijn Mercedes nog sneller ook.  

Max was niet helemaal te spreken over zijn stop en vraagt uitleg

HAMILTON BIJNA WK-LEIDER
Door het Ferrari-drama in de slotfase heeft Hamilton zijn achterstand in het wereldkampioenschap bijna helemaal weggepoetst. Hij heeft maar een schamel puntje minder dan Vettel (177 om 176). Max is Sergio Pérez voorbij en staat met 57 punten zesde. 

ALONSO WEL WEER KAPOT
Achterin in het veld was het tragisch genoeg business as usual voor Fernando Alonso. De Spanjaard voelde in de 34ste ronde de power wegvallen uit zijn Honda-motor en dus restte voor de zoveelste keer dit seizoen niets anders dan opgave.