Historische Wimbledon-titel voor Federer

Historische Wimbledon-titel voor Federer

Zondag 16 juli 2017, 16:55

Voor de achtste keer heeft Roger Federer zijn favoriete grandslam Wimbledon gewonnen. De volgende maand 36-jarige Zwitser stond ook in een eenzijdige finale tegen een niet helemaal fitte Marin Cilic geen set af (6-3, 6-1, 6-4). Hij mag zich nu de succesvolste tennisser aller tijden op het gras van Londen noemen.

Federer passeerde Pete Sampras en William Renshaw (die zeven keer zegevierden op Wimbledon) in stijl. Na vier nerveuze games bepaalde de Zwitser wat er gebeurde op het volgepakte centrecourt. Federer tenniste als in zijn beste dagen, maar kreeg ook niet de tegenstander die hij verwacht had.

Cilic bewoog zich na een glijpartij in de eerste set niet meer vrij over de baan. De Kroaat liet zich na een verloren tweede set ook behandelen aan zijn linkervoet, maar besloot de galavoorstelling van zijn tegenstander niet te verstoren en speelde de eindstrijd uit.


Vanavond om 22.20 uur bespreken Kristie Boogert, Jan Siemerink en gast Tjerk Bogtstra uitgebreid de finale en zie je de beelden in Wimbledon Today!