Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Kvyat: 'Sainz vraagt gewoon om die crash'

maandag 17 juli 2017

Kvyat: 'Sainz vraagt gewoon om die crash'

'Als Sainz de situatie beter had ingeschat, dan had hij de crash kunnen voorkomen', zei Daniil Kvyat zondag na de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Rus torpedeerde zijn teamgenoot bij Toro Rosso al in de tweede ronde. Voor Carlos Sainz was de race op Silverstone voorbij, Kvyat werd vijftiende.

De torpedo van Kvyat op Silverstone:

'DRIVE-THROUGH SLOEG NERGENS OP'
Kvyat kon dus gewoon door, maar kreeg later wél twee punten op zijn rijbewijs en een drive-through penalty aan de broek voor rejoining the track unsafely. De Rus begreep daar zelf helemaal niets van: 'Ik reed helemaal niet buiten de baan, dus de straf sloeg nergens op. Ik vind de straf ook veel te zwaar. Er waren soortgelijke incidenten die minder zwaar werden bestraft, aldus Kvyat tegen Autosport.com.

'SAINZ ZEGT GEWOON: OK, RIJD MIJ MAAR VAN DE BAAN'
Kvyat durft niet echt in de spiegel te kijken en legt de schuld voor een groot deel bij zijn teamgenoot. 'Carlos weet dat als hij daar gaat rijden, dat de kans 90 procent is dat het verkeerd gaat. Ik week van mijn racelijn af. Daar had hij op moeten anticiperen, maar dat deed hij niet. Hij laat zijn wagen gewoon staan en zegt dan Ok, rijd mij maar van de baan.'

'De volgende keer moeten wij elkaar maar wat meer ruimte geven', beseft Kvyat, die vorige week in Oostenrijk ook al brokkenpilootje speelde. De Rus knalde in bocht 1 zowel Fernando Alonso als Max Verstappen uit de race en kon zelf gewoon weer door. Het leverde hem wél een drive-through op. 'Ik remde op het punt waar ik normaal ook rem, maar ik kon Alonso niet ontwijken', zei hij na dat incident.

Kvyat knalt Max en Alonso eraf in Oostenrijk: