Vettel: 'Weten allen dat Max nerveuzig is'

Vettel: 'Weten allen dat Max nerveuzig is'

Maandag 17 juli 2017, 11:33

Bij de British GP kon Max Verstappen voor het eerst in lange tijd weer strijden om de bovenste plaatsen en dus kwam hij ook Sebastian Vettel weer eens tegen. Dat beviel Seb matig. In een verbeten duel om plek 3 belandden beide mannen naast het asfalt, maar hield Max stand. Al tijdens de clash ging het armpje omhoog en klaagde Vettel andermaal over 'moving under braking' van zijn Red Bull-rivaal.

De fans op Silverstone smulden van dit duel

'ZEG NIET DAT IK HET VERWACHT HAD, MAAR...'

Na afloop was Vettel weliswaar wat afgekoeld, maar deelde hij toch een sneer uit. 'Het zou niet correct zijn als ik zou zeggen dat ik het had verwacht, maar we weten allemaal dat hij op die momenten wat nerveuzig rijdt. Hij probeert zo hard mogelijk te verdedigen, maar op een bepaald punt moet je aan je lijn vasthouden', herhaalde Vettel zijn irritatie tegen autosport.com.

Bij de start was het al bal

'Ik weet zeker dat hij nog wel kalmeert, want hij heeft natuurlijk nog steeds niet al teveel GP's gereden' vond Vettel. Max zag na afloop van zijn 50ste Formule 1-race voor de microfoon van Ziggo Sport het probleem al helemaal niet. Hij had wél genoten van het duel met Vettel. 'Ach ja, het mag allemaal, als er maar niks afbreekt.' 
'Als er maar niks afbreekt'

Ook vorig seizoen mopperde de Ferrari-man meerdere keren over de manier waarop Max afhoudt in duels om positie. Het zorgde voor de kortstondige invoering van de Verstappen-rule om bewegen in de remzone aan banden te leggen. Aan het begin van dit seizoen was die regel alweer geschrapt. Opvallend genoeg had tot dan toe alleen Vettel een straf gekregen voor moving under braking.

'KAN JE AFVRAGEN WAT HET HEM HEEFT OPGELEVERD'
Vettel geeft wél toe dat Verstappen in dit geval niet over de grens is gegaan. 'Nee niet echt, maar je kunt je wel afvragen wat het hem heeft opgeleverd. Het was duidelijk dat wij sneller waren en we hebben hem dan ook gepakt bij de pitstop.' Door de undercut in de pitstraat moest Max zijn plek afstaan aan Vettel, maar hij kreeg die in de laatste ronde terug toen een van de Pirelli's van Seb klapte: