Clash tussen Europese grootmachten: Real-United om UEFA Super Cup

Clash tussen Europese grootmachten: Real-United om UEFA Super Cup

Vrijdag 21 juli 2017, 13:51

In de strijd om de UEFA Super Cup staan op 8 augustus twee van de rijkste clubs in de wereld tegenover elkaar. Real Madrid treedt als Champions League-winnaar aan tegen Europa League-titelhouder Manchester United. Skopje is de gastheer van de clash tussen de historierijke, vermogende en machtige grootmachten.

REAL MADRID VOL VERTROUWEN
De ploeg van Zinedine Zidane heeft alle reden uit te zien naar een nieuwe hoofdprijs. Los Merengues slaagden met La Duodécima (De Twaalfde) als eerste club erin 2 jaar op rij de Champions League te winnen. Real klopte Juventus met 4-1. Het was ook de eerste keer sinds AC Milan in 1989 en 1990 dat een club 2 Europese bekers op rij won. Real staat voor de zesde keer in de finale en won de laatste 3 pogingen.

RONALDO AAST OP WEER EEN TOPSCORERSTITEL
Voor Cristiano Ronaldo staat er buiten de beker ook weer een persoonlijk record op stapel. De Portugese rupsje-nooit-genoeg staat op twee doelpunten in de strijd om de Europese Super Cup. Dat is er maar eentje minder dan de huidige negen recordhouders, waar de Nederlanders Arie Haan (Ajax, Anderlecht) en Rob Rensenbrink (Anderlecht) ook deel van uitmaken.Real Madrid won twee keer de UEFA Super Cup en Manchester United één keer*

* het gaat in dit artikel om Super Cup-finales over 1 wedstrijd

 

UNITED AL SINDS 1991 DROOG
Het is lang geleden dat Manchester United de Super Cup omhooghield. In 1991 versloegen The Red Devils het Kroatische Rode Ster Belgrado, waarna het twee Super Cup-finales verloor van Lazio en Zenit. Het goede nieuws is dat de ploeg van José Mourinho al 11 Europese wedstrijden ongeslagen is. Het won er 8 en speelde 3 keer gelijk.

Voor Mourinho heeft Real Madrid geen geheimen. De Portugees was van 2010 tot en met 2013 coach van Los Blancos. Hij won met Real 1 landstitel en 1 Copa del Rey. Zidane speelde met Real en Juventus 8 keer tegen United. De Fransman heeft met 4 zeges, 1 gelijkspel en 3 nederlagen nog met een positieve balans.


Je ziet de UEFA Super Cup op dinsdag 8 augustus live op Ziggo Sport Select. De aftrap is om 20.45 en Jack van Gelder opent de studio al voor die tijd om vooruit te blikken op de kraker.