Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Vettel rijdt baanrecord, Max P4

zaterdag 29 juli 2017

Sebastian Vettel heeft de snelste ronde ooit gereden op de Hungaroring. De viervoudig wereldkampioen van Ferrari kwam to 1.17,017. Dat was bijna een halve seconde sneller dan zijn teamgenoot Kimi Räikkönen. Max Verstappen reed de vierde tijd.

Verstappen kwam tot een tijd van 1.18,194. De Nederlander reed in de derde vrije training in drie fases. Hij begon met een aantal snelle ronden om vervolgens een longrun te maken. De coureur sloot af met aantal simulaties van de kwalificaties.

Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo had na een goede vrijdag een beroerde zaterdagochtend. De Australiër viel uit, nadat de versnellingsbak in de vijfde versnelling bleef hangen.

 

Bij Williams is het de vraag of Filipe Massa vanmiddag achter het stuur zit. De Braziliaan voelde zich, net als vrijdag, niet lekker. Paul di Resta is de reservecoureur van Williams.

 

De kwalificatie is uiteraard te zien bij Ziggo Sport (14) en Ziggo Sport Select. Om 13.30 uur begint de voorbeschouwing. Vanaf 14.00 uur is de kwalificatie te zien.