Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Vettel superieur op pole, Max tevreden op 5

zaterdag 29 juli 2017

Vettel superieur op pole, Max tevreden op 5

De GP van Hongarije gaat morgen van start met twee Ferrari's op de eerste startrij. Sebastian Vettel was de hele sessie superieur en pakte met 1.16,276 de pole! Voor Max Verstappen eindigde de kwalifciatie enigszins in een anti-climax. Met P5 bleef hij weliswaar opnieuw Daniel Ricciardo voor en ook het gat met Ferrari en Mercedes was klein, maar toch is het weer een derde startrij.

VERDWAALDE SCHOT OP DE GRID
Een opvallende naam in de eerste sessie was die van Paul di Resta. De Schot had al sinds zijn laatste F1-race 2013 (voor Force India) niet meer gereden. Hij was in Hongarije eigenlijk als co-commentator van Sky Sports aanwezig, maar is ook de officiele reserverijder bij Williams. Omdat Felipe Massa te ziek bleek om te rijden, moest Di Resta plots aan de bak op de baan. 

Het halen van Q2 bleek een utopie, maar in zijn eerste ronden in een hybride sloeg Di Resta bepaald geen modderfiguur. Hij kwalificeerde voor de Sauber van Marcus Ericsson en gaf slechts 0,7 toe op zijn teammaat Lance Stroll (die ook afviel). Met hen viel het doek voor Kevin Magnussen en Pascal Wehrlein. Verstappen ging als nummer 2 door op 0,022 seconden achter de leidende Sebastian Vettel (1.17,244).

MAX FOUTLOOS DOOR Q2
In het tweede deel van de kwalifcatie schaafde Vettel nog een flink stuk van zijn tijd af en dook hij als eerste onder de 1 minuut 17. Ook daar schrok Max nog niet van. Met een bijna foutloze ronde in zijn RB13 klokte hij 1.17,028 en bleef hij dicht bij de Ferrari-Duitser en ruim voor teammaat Ricciardo. Het laatste woord was voor Lewis Hamilton, terwijl Max en Seb binnen bleven, perste hij er nog een ultieme 1.16,693 uit.

De ronde aan boord bij Max in Q2

VETTEL MATELOOS SNEL, MAX ULTIEM TERUG
In de ultieme shootout stond er geen maat op Vettel. Max stond na een eerste snelle run nog op de derde plaats, maar bij hun laatste pogingen schoten Kimi Raikkonen en Hamilton hem nog voorbij. Toch zal ook Hamilton verre van tevreden zijn met zijn vierde plek. Daardoor is hij er dit weekend niet in geslaagd het pole-record van Michael Schumacher te evenaren.

Max was na afloop eigenlijk best tevreden