Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Vettel wint optocht, Max knalt Ricciardo eraf

zondag 30 juli 2017

Sebastian Vettel heeft een inhaalloze Grand Prix van Hongarije gewonnen. De Duitser van Ferrari had de hele race drie tot vier man in zijn spiegels, maar inhalen bleek onmogelijk en dus completeerde Kimi Raikkonen de 1-2 voor de Scuderia. Nummer 5 Max Verstappen verpestte de race van teammaat Daniel Ricciardo door hem eraf te rijden in ronde 1. Het leverde Max 10 strafseconden op.

De fout van Max

VERSTAPPEN KNALT WOEDENDE RICCIARDO VAN DE BAAN
Verstappen kwam na de start in de knel toen hij door Bottas buiten de baan was gedwongen. Ricciardo leek te kunnen profiteren, maar Verstappen wenste niet mee te werken. Hij remde te laat aan de binnenkant en reed met onderstuur bij de radiator van de woedende Honey Badger naar binnen. Voor Ricciardo was het onmiddellijk einde verhaal en door de vele vloeistof op de baan moest er een safety car komen.

 Ook na afloop was Ricciardo woest: 'Max moet toegeven dat hij fout zat, anders grotere problemen'  

10 SECONDEN STRAF VOOR MAX
De gesprekken na afloop bij Red Bull zullen pittig zijn, maar de raceleiding koos in ieder geval de kant van Ricciardo. Verstappen kreeg een tijdstraf van 10 seconden die hij bij zijn eerste stop incasseerde. Het veranderde niet veel aan zijn positie. Het gat met de uiteindelijke nummer 6 Fernando Alonso was toen al enorm en alleen Hamilton kreeg een plekje cadeau.  

Ook na de eerste serie stops was er in de volgorde op de baan verder niets veranderd. Tot groot ongenoegen van Raikkonen moest hij achter Vettel aansluiten, maar Bottas kreeg van Mercedes wél snel de opdracht zijn achteropkomende teammaat Hamilton voor te laten. De drievoudig wereldkampioen kreeg van zijn team de kans het duel aan te gaan met de Ferrari's.

JAGENDE MAX PROFITEERT BIJNA VAN TOPCADEAU LEWIS
Bottas moest het doen met de belofte dat Hamilton zijn plek weer zou teruggeven als ook hij de Scuderia-mannen niet zou kunnen passeren. Dat leek een moeilijk verhaal te worden. Bottas verloor veel tijd op zijn teammaat en kreeg zelf snel te maken met een jagende Verstappen.

De Nederlander had op mediums een gat van ruim 17 seconden in ronde 67 helemaal dicht gereden. Hij kwam binnen DRS, maar ook voor hem bleek inhalen op de krappe Hungaroring onmogelijk. Dus kon Hamilton toch nog zijn geste maken. Hij liet Bottas ongeveer op de streep passeren voor plek 3 en Lewis hield zelf 0,391 seconden over op Verstappen.

Het cadeau van Hamilton op de streep

VETTEL MET GAT DE ZOMERSTOP IN
Hamilton ziet door zijn vierde stek wel dat Vettel een gat slaat in de WK-stand. De Duitser heeft met de GP van België voor de boeg nu een voorsprong van 14 punten.