Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Jonas helpt Benfica aan eerste 3 punten

woensdag 9 augustus 2017

Jonas helpt Benfica aan eerste 3 punten

Benfica is het seizoen in de Primeira Liga prima begonnen. De kampioen van Portugal schudde het bezoekende Sporting Braga met 3-1 van zich af. Het hoogtepunt van de avond was wel die ene goal van Braga.

JONAS AL VROEG IN VORM
Jonas maakte meteen zijn bedoelingen voor dit seizoen duidelijk. De Benfica-veteraan zorgde er met een assist en een goal voor dat zijn ploeg binnen het half uur al met 2-0 voorstond. Zijn prachtige voorzet werd binnen gegleden door nieuwkomer Haris Seferovic en zelf nam Jonas hem uit de lucht in een keer op de pantoffel: 

WONDERSCHONE ASSIST
De mooiste van de avond was de aansluitingstreffer van Braga. Dat kwam vooral door de waanzinnige assist van Ricardo Esgaio. De van Sporting overgekomen rechtsback stak de bal heerlijk met buitekant voet tussen de verdedigers van Benfica door. Het rake stiftje van Ahmed Hassan was ook al om van te smullen: 

TOCH REDELIJK EENVOUDIG
De 3-1 van Benfica was iets lelijker. Eduardo Salvio kreeg de bal plots voor de voeten via een Braga-verdediger en hoefde er alleen maar tegenaan te lopen. Dat was net in de fase dat de bezoekers kansen hadden op de gelijkmaker. Hassan zag zijn tweede treffer zelfs afgekeurd worden. Daarna trok Benfica de zege gemakkelijk over de streep.