Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Haase met enorme stunt in Montreal

vrijdag 11 augustus 2017

Haase met enorme stunt in Montreal

Robin Haase heeft verrassend de kwartfinale van het Masters-toernooi van Montreal bereikt. De Nederlander rekende met 7-6 (3), 4-6, 6-1 af met Grigor Dimitrov, de nummer elf van de wereld.

De zege van de Hagenaar was verdiend. In de eerste set won Haase zijn opslagbeurten overtuigender dan Dimitrov en liet hij meerdere breakkansen onbenut. In de tiebreak sloeg de mondiale nummer 52 alsnog toe. Dimitrov herpakte zich in de tweede set en plaatste op 4-4 de beslissende break. Haase hield zijn hoofd erbij en trok het initiatief in de beslissende set naar zich toe: 6-1.

Het was voor Haase zijn eerste zege in het profcircuit op de 26-jarige Bulgaar, die in Montreal als zevende was geplaatst. Beide vorige ontmoetingen waren in 2014. Zowel in Indian Wells als in Brisbane was Dimitrov toen in twee sets te sterk voor de Nederlander.

In de kwartfinale neemt Haase het op tegen de Argentijn Diego Schwartzman, die donderdag te sterk was voor Jared Donaldson (0-6, 7-5, 7-5). Schwartzman staat op de wereldranglijst zestien plaatsen hoger dan Haase, die alle vorige ontmoetingen met zijn komende tegenstander winnend afsloot.

Dat zijn er vier in totaal. De eerste zege op Schwartzman behaalde Haase in 2013 op gravel in Hamburg. Drie jaar later won hij in Indian Wells (hardcourt) en op Wimbledon (gras) van de Argentijn. De vierde zege was in april van dit jaar op het graveltoernooi in Boedapest.

NADAL GEVLOERD OP DREMPEL VAN 1
Rafael Nadal heeft een verrassende nederlaag geleden. De Spanjaard ging in de derde ronde onderuit tegen de pas achttienjarige Denis Sjapovalov, die voor eigen publiek speelde. De Canadees won met 3-6, 6-4, 7-6 (4). Bij winst had Nadal de eerste plaats op de wereldranglijst van Andy Murray overgenomen.