Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

PSV tankt vertrouwen tegen AZ

zaterdag 12 augustus 2017

PSV tankt vertrouwen tegen AZ

PSV heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen in competitie gewonnen en kan waarschijnlijk weer even met een goed gevoel naar de toekomst kijken. In een aardig duel met wisselende kansen versloeg de formatie van coach Phillip Cocu in Eindhoven AZ, zij het met klein verschil (3-2).

Alles zag er beter uit dan onlangs in Kroatië, waar het relatief onbeduidende Osijek het gezapige PSV uitschakelde in de voorronde van de Europa League.

AZ begon sterk, maar kreeg wel als eerste een mogelijk zware tegenslag te verwerken. Al na een minuut of vijf verliet het talent Calvin Stengs per brancard het veld. Hij oogde zwaar geblesseerd aan een knie, na een botsing met Santiago Arias. 

Desondanks behielden de Alkmaarders aanvankelijk het beste van het spel. Dat leidde in de 18e minuut tot de openingstreffer. Dabney dos Santos scoorde, na een voorzet van Wout Weghorst en een overstapje van Joris van Overeem.

Onder toeziend oog van voormalig wereldster Diego Maradona, als coach met een club op trainingskamp in Brabant, kwam PSV terug. Hirving Lozano maakte zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Na ruim een half uur draaide hij van links simpel naar binnen om doelman Marco Bizot in de korte hoek te verrassen.

Meteen na de hervatting kwam PSV op voorsprong. Gastón Pereiro zette de Eindhovenaren op 2-1, na een goede individuele actie. Een kwartier voor tijd leek Marco van Ginkel het duel te beslissen, door in te tikken nadat Bizot eerder een kopbal van Pereiro nog net had weten te keren. AZ gaf niet op. Wout Weghorst bracht vanaf de stip het verschil terug naar één, 3-2.