Ajax moet aan de bak in Noorwegen

donderdag 17 augustus 2017

Ajax staat voor een wel héél lastige opgave volgende week in Noorwegen. Wil het over een paar weken aantreden in het hoofdtoernooi van de Europa League, dan moet de finalist van afgelopen seizoen een 1-0 achterstand zien weg te poetsen tegen Rosenborg BK. De futloze uitstraling van de ploeg van trainer Marcel Keizer biedt vooralsnog weinig hoop.

FANATIEK, MAAR ONBEHOLPEN
Ajax begon met de aanvallende intenties zoals we van de Amsterdammers gewend zijn, maar de machine leek nog niet zo geölied te zijn als gewild. Rosenborg bleef redelijk eenvoudig overeind in Amsterdam en kwam er met vlagen gevaarlijk uit. Nicklas Bendtner kreeg in de eerste helft een gigantische kans, maar Joël Veltman keerde zijn kopbal op de doellijn. 

VELTMAN VAN HELD TOT SCHLEMIEL
De thuisploeg leek zich naarmate de wedstrijd vorderde een beetje te herpakken. Na rust kreeg Matthijs de Ligt de kans op de openingstreffer, maar zijn kopbal ging over. Ajax kakte weer in en een kwartier voor tijd kreeg het de deksel op de neus. Een slippertje van Veltman zorgde ervoor dat invaller Adegbenro Samuel alleen op keeper André Onana af kon gaan. Hij faalde niet.


Ziggo Sport zendt beide wedstrijden van Ajax in de play-off van de UEFA Europa League tegen Rosenborg live uit. De Amsterdammers spelen op donderdag 24 augustus in Noorwegen. Het duel begint om 20:45 uur. De voorbeschouwing begint op beide avonden om 20:15 uur.

De wedstrijd wordt niet alleen live uitgezonden via Ziggo Sport, de gratis sportzender voor alle Ziggo klanten op kanaal 14, maar ook via Ziggo Sport Select.

OOK NIET ZIGGO-ABONNEES KIJKEN MEE
Bij de meeste providers zoals bijvoorbeeld KPN, CanalDigitaal, CAIW, Delta, Tele2 en T-Mobile kunnen de voetbalfans die geen Ziggo-klant zijn het duel rechtstreeks zien. Ziggo Sport Select zal ‘in freeview’ zijn, zodat ook kijkers het kunnen zien ondanks dat ze geen Ziggo Sport Totaal pakket hebben.