Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Max weer geen partij voor Ferrari en Mercedes

zaterdag 26 augustus 2017

Max weer geen partij voor Ferrari en Mercedes

Het moet raar lopen als de strijd om pole-position bij de Belgische Grand Prix niet gaat tussen Ferrari en Mercedes. Bij de laatste vrije training bleek andermaal dat de Red Bulls van Max Verstappen en Daniel Ricciardo zeker op een droge baan niet in de buurt komen. Max eindigde in FP3 andermaal als vierde op ruim 1,1 seconden van sessieleider Kimi Raikkonen.

VOCHTIGE START
De laatste oefensessie kwam langzaam op gang. Het had afgelopen nacht geregend op Spa-Francorchamps en daardoor was de baan op sommige plekken nog goed vochtig.Verstappen reed zijn installatieronde dan ook nog op intermediates en pas nadat een kwartier was verstreken kwamen de eerste tijden met droogweerbanden op de klok.

Max bindt voor het eerst de supersofts onder

DE STILLE RUS EN KORTE VREUGDE MAX
Daniil Kvyat haalde het einde van de training niet. Althans de Rus zelf wel, maar zijn Toro Rosso gaf de geest en dus zat er niets anders op dan zijn bolide naast de baan te parkeren. De rest van het veld kon wél een kwalificatierun testen op ultrasofts. Verstappen noteerde heel even de snelste tijd (1.45,034), maar die vreugde bleek van korte duur. Toen ook Ferrari en Mercedes ervoor gingen zitten, bleek het gat groot.

RAIKKONEN SNELSTE OOIT OP SPA
Met 1.43,916 was Raikkonen niet alleen de snelste van de dag, maar ook de snelste allertijden op Spa. Hij is nu al bijna 3 seconden sneller dan de pole-tijd van Nico Rosberg van vorig jaar. Vlak daarachter bleef Sebastian Vettel Lewis Hamilton maar heel nipt (0,001 seconden) voor. Valtteri Bottas moest na een mislukte fast lap genoegen nemen met P5 achter Max. Ricciardo eindigde als zesde.