Trentin weer met de bloemen

dinsdag 29 augustus 2017

Trentin weer met de bloemen

Voor de tweede keer in deze Ronde van Spanje heeft Matteo Trentin een etappe gewonnen. De Italiaan kwam als eerste over de finish van de tiende rit. Hij klopte zijn Spaanse medevluchter José Joaquín Rojas in een sprint. Trentin, ook al de snelste in de vierde etappe, bezorgde zijn ploeg Quick-Step alweer de vierde zege in deze Vuelta.

Chris Froome finishte keurig in het groepje met favorieten en behoudt de rode leiderstrui. Nicolas Roche maakte dankzij een geweldige afdaling 29 seconden goed op de Britse favoriet voor de eindzege. Hij verkleinde zijn achterstand tot 36 seconden en deelt de tweede plaats van het algemeen klassement nu met de Colombiaan Esteban Chaves.

De tiende etappe kende een lange vlucht met achttien avonturiers. Niki Terpstra en Bert-Jan Lindeman zaten aanvankelijk in de kopgroep. Op de laatste klim naar de top van de Collado Bermejo moesten ze het antwoord schuldig blijven op een tempoversnelling. Jaime Rosón en Rojas gingen samen met de latere ritwinnaar Trentin en  Reinardt Janse van Rensburg verder.

Het viertal bereikte samen de top en stortte zich in een lastige afdaling. Janse van Rensburg weigerde al te veel risico te nemen en haakte af na enkele gevaarlijke haarspeldbochten. Ook Rosón kon Trentin en Rojas niet volgen. De tweevoudig Spaans kampioen hoopte in zijn geboortestreek op een etappezege maar was kansloos in een sprint tegen Trentin.

Wilco Kelderman, Sam Oomen en ook Steven Kruijswijk finishten samen met Froome, die in een loodzware finale van de elfde etappe ongetwijfeld opnieuw getest zal worden. Maar liefst 35 van de laatste 50 kilometers gaan woensdag bergop.