Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Auto gewonnen in Ziggo Sport Golf Tour

vrijdag 1 september 2017

Auto gewonnen in Ziggo Sport Golf Tour

Een amateur golfer heeft donderdag op het laatste toernooi van de Ziggo Sport Golf Tour een hole in one geslagen op golfbaan de Swinkelsche. Hij verdiende daar een gloednieuwe auto mee. Tijdens de Ziggo Sport Golf Tour presented by Enterprise Rent-a-car sloeg Klaas Boon van 161 meter de bal in één klap in de hole.

De Ziggo Sport Golf Tour wordt georganiseerd door golfcommentator Daan Slooter. Tijdens de laatste van een reeks van zes toernooien waar totaal ruim 400 amateurs aan meededen, was op hole 17 de Enterprise Rent-a-car hole in one challenge. Te winnen was een Volkswagen e-Golf (100% elektrisch).

Winnaar Boon is woonachtig in Dubai, heeft handicap 4 en sloeg van 161 meter met een ijzer-6 de bal na één stuit pardoes in de hole. Het is zeer zeldzaam dat een amateur golfer een hole in one maakt. De kans ligt rond de 1 op 10.000.

'Het is ongelooflijk dat Klaas de auto wint. Enterprise is onze hoofdsponsor en al vier jaar hebben ze een auto beschikbaar gesteld en dan valt-ie toch een keer. En toevallig stond ik op de afslag te kijken toen hij de bal er in sloeg', vertelt Slooter.