Hamilton vernedert Ferrari, Max beperkt schade

zondag 3 september 2017

Ook in de Grand Prix van Italië heeft Max Verstappen niet voor de ommekeer kunnen zorgen. De Nederlander sneed in de derde ronde zijn band kapot, viel terug naar P20 en kon nog maar net een puntje redden. Lewis Hamilton won onbedreigd zijn zesde race van het seizoen, nam de leding in het WK over van Sebastian Vettel en gaf Ferrari op het eigen Monza een flinke klap.

MAX KAN NA KLAPBAND OPNIEUW BEGINNEN
De race-ambities van Max konden na iets meer dan een ronde al geparkeerd worden. Verstappen was knap opgerukt van startplek 13 naar 8, maar nam teveel risico bij het passeren van Felipe Massa. Hij kwam de Braziliaan niet voorbij, erger nog was dat hij zijn band kapotsneed op de Williams. Max haalde nog wel de pitstraat, maar kwam op een uitzichtloze 20ste en laatste plaats terug:

Al snel zag Verstappen raceleider Hamilton in zijn spiegels opdoemen en had hij een ronde aan zijn broek. In de achterhoede vocht de Limburger nog wel een paar mooie robbertjes uit, maar verder dan P10 en een schamel WK-punt kwam hij niet. Hoe het ook had gekund, liet zijn teamgenoot Daniel Ricciardo weer zien. The Honey Badger was van de 16de plek gestart, maar reed geduldig en foutloos door het veld heen.

Hier pakt Max tot ongenoegen van Magnussen P10 af

RICCIARDO WEL WEER OPTIMAAL
The Driver of the Day kon wél profiteren van de keuze om op softs te starten. Daardoor kon Ricciardo veel langer wachten met zijn pitstop en lag hij zelfs even derde. Zijn stop wierp hem even terug, maar op gloednieuwe supersofts was de jacht geopend en peuzelde hij al snel Kimi Raikkonen op. Een podiumplek bleek dit keer net te hoog gegrepen, maar de vierde stek op Monza zal ook als een bonus voelen.  

Ricciardo voorbij Raikkonen

HAMILTON ZIET EEN RACE LANG NIEMAND
Hamilton reed helemaal vooraan volstrekt onbedreigd naar de vierde Mercedes-overwinning op rij op Monza. De op P2 en en P3 gestarte Lance Stroll en Esteban Ocon zakten logischerwijs weg en Ferrari had simpelweg de snelheid niet op hun thuisbaan. Vettel haalde op 36 seconden nog wél het podium, maar Valtteri Bottas en Hamilton hebben nooit last van hem gehad. 

In de WK-stand heeft Hamilton een gaatje van 3 punten geslagen naar Vettel (238 om 235).