Horner: 'Ricciardo haalt in als de beste'

maandag 4 september 2017

Horner: 'Ricciardo haalt in als de beste'

De GP van Italië liep voor Max Verstappen uit op een sof door een vroege lekke band, maar Daniel Ricciardo verging het heel wat beter. Max' teamgenoot startte vanaf P16 en eindigde als vierde. Christian Horner was onder de indruk van de Australiër. 'Hij kan als de beste inhalen. Net laat genoeg afremmen en er dan voorbij gaan in de bocht, dat doet hij fenomenaal', zei de teambaas van Red Bull.

In tegenstelling tot Verstappen, die dit seizoen al zes keer uitviel tijdens een race en in Italië als tiende over de meet kwam, haalt Ricciardo meestal wél de eindstreep. Daarbij moet wel gezegd worden dat Max dit jaar wel erg veel last heeft van (motor)pech en daardoor vaak de race vroegtijdig moest staken.

Ricciardo won de race in Azerbeidzjan en eindigde ook al vijf keer als derde. 'Ik had inderdaad een aantal goede inhaalacties. Als je vanuit het achterveld zo naar voren oprukt, kom je in een flow. Dan maakt het niet uit wie je tegenkomt, je gaat er voorbij', aldus de Australiër, die in de WK-stand vierde staat. 'Misschien moet ik de volgende keer ook maar gewoon achteraan starten!'