Herlings verwent Assen met dubbele zege

zondag 10 september 2017

Herlings verwent Assen met dubbele zege

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft het publiek in Assen verwend met een show op het speciaal aangelegde zandparcours op het TT Circuit. Hij schreef na een oppermachtig optreden in de tweede manche de Grand Prix van Nederland in de MXGP op zijn naam.

De Brabander was ook de snelste in de eerste heat, maar toen ging alle aandacht uit naar Antonio Cairoli. De Italiaankomt uit voor hetzelfde fabrieksteam van KTM als Herlings en stelde met de tweede plaats in die eerste manche zijn negende wereldtitel veilig. Hij is met nog nog één grand prix in Frankrijk in punten niet meer bij te halen.

Herlings zal het seizoen als tweede eindigen. De Brabander kwam in zijn debuutseizoen in de koningsklasse moeizaam op gang, maar verbeterde naarmate het jaar vorderde. Hij boekte in Assen zijn vijfde GP-zege van het jaar en deed dat op indrukwekkende wijze.

Hij ploegde met name in de tweede heat zijn KTM vloeiend door de diepe zandsporen en arriveerde aan de meet met 34 seconden voorsprong op de nummer twee, de Duitser Max Nagl.


Herlings is maandag een van de gasten in Peptalk! Je ziet de live sportshow van Jack van Gelder en Frank Evenblij om 19.30 op Ziggo Sport (kanaal 14) en Ziggo Sport Select.