Palace zet De Boer op straat

maandag 11 september 2017

Het haast onvermijdelijke, is onvermijdelijk geworden. Frank de Boer is na 77 dagen ontslagen als manager van Crystal Palace, meldt de Londense club. De Boer verloor alle vier de Premier League-duels met The Eagles en zijn ploeg scoorde niet één maal. De 1-0 nederlaag zondag bij Burnley was de druppel die de emmer deed overlopen bij de Palace-leiding.


Crystal Palace speelde tegen Burnley z'n beste wedstrijd, maar had de pech dat het al binnen drie minuten knullig op achterstand kwam en er niet ondanks tientallen pogingen niet in slaagde langszij te komen. Toch was het betere spel dan in de voorgaande potjes geen reden om De Boer nog even respijt te geven.  

Het is de tweede keer in korte tijd dat De Boer zijn baan kwijtraakt. Bij het Italiaanse Internazionale was hij 85 dagen in dienst voordat hij werd ontslagen. 

In Rondo zondagavond waren de meningen over De Boer verdeeld. Jacques Brinkman opperde dat De Boer de nieuwe bondscoach van Oranje moet worden, maar Wim Kieft is niet zo overtuigd van zijn kwaliteiten: