Argentijnse strijd in Champions League

dinsdag 12 september 2017

Argentijnse strijd in Champions League

De statistieken zijn vrijwel identiek. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Dat gaat enorm spannend worden! Wie maakt het verschil in de Champions League-clash tussen Barcelona en Juventus? Een Argentijnse strijd tussen de gevestigde orde en de troonopvolger.

In Camp Nou staan twee Argentijnse supersterren tegenover elkaar. Lionel Messi deelt al jaren voor Barça de lakens uit in het Europese voetbal. Paulo Dybala is een jonge geweldenaar die zijn plafond nog moet bereiken. 

DE VLO EN HET JUWEEL
Messi wordt La Pulga (De Vlo) genoemd door zijn korte dribbels en hoge snelheid. Hij maakte 5 goals in 3 competitiewedstrijden dit seizoen. Messi wil bewijzen dat hij nog lang niet over datum is. Dybala wordt namelijk veelvoudig genoemd als De Nieuwe Messi. De vijfvoudig winnaar van de Ballon d'Or wil graag laten zien dat er maar 1 Messi is.

'Voor Argentinië heb ik met hem gespeeld en dat is een eer.
Ik heb veel van hem geleerd als ploeggenoot.'

Ook La Joya (Het Juweel) heeft een schitterend gemiddelde in de Serie A. Op het moment is ook hij topscorer in zijn competitie met 5 goals uit 3 wedstrijden. Gemiddeld is het elke 43 minuten raak voor de linkspoot. Vooral de hattrick bij Genoa-uit was imposant. Het is aan hem om zich ook op het hoogste Europese niveau te bewijzen. In de laatste ontmoeting met Blaugrana scoorde de 23-jarige spits 2 keer.

Vorig jaar was Het Juweel de baas over De Vlo:

Messi is met zijn Barça gebrand zijn op revanche na vorig jaar. De Catalanen verloren toen met 3-0 van Juve in de kwartfinale van het kampioenenbal. De Oude Dame rekent op Dybala, want het kampt met veel blessures. Mario Mandzukic, Sami Khedira, Benedikt Höwedes en Giorgio Chiellini zijn geblesseerd en komen niet in actie. Ook Juan Cuadrado is er niet bij, de Colombiaan is geschorst.


Dinsdagavond zie je de Champions League live! Op Ziggo Sport Select is er een switchprogrammaZiggo Sport Voetbal zendt Barcelona-Juventus live uit. Het hele programma vind je hier. Genieten!